top of page
Citronmarängpaj citron.jpg

På denna sida hittar du olika typer av 
buffémenyer. Länge ner finner du menyer skapade med influenser från medelhavet, småland, Amerika eller andra härliga buffémenyer. 

Litet Köks klassiska buffémenyer

  • Lilla Menyn - 320 pp
    • Litet köks rustika baguetter, kallskuren dubbelmarinerad fläskfilé, pastasallad med päron & rostade frön,  morotstzatziki, minibrownie​
       
  • Stora Menyn - 495 pp

    • ​Litet köks rustika baguetter, kallskuren dubbelmarinerad fläskfilé, pastasallad med grönt och rostade frön, rostad rotsellerisoppa med syrad grädde, gräddig kycklingpaj med gräslök, paj med karamelliserad lök, krämig laxröra på smörstekt toast, örtig yoghurtsås, desserten "Kärlek i en liten burk" kaksmul, choklad, mascarponekräm och bärcoulis 
       

  • Vegetariska menyn - 395 pp

    • Rustika baguetter, pastasallad med ugnsbakad zucchini och rostade frön, broccoli- och ädelostpaj med rostade nötter, kikärtsbiffar á la Litet Kök, matmuffins med småländsk ost, örtig yoghurtsås, rostad rotsellerisoppa med pumpafrön, vegansk chokladmousse med bär. 

      Vegetariska buffér och mat finns i en egen flik som heter "Vegetarisk".

Buffémenyer med influenser från medelhavet

Italian Breeze - 395 pp

    • Focaccia á la Litet Kök, caprese bruschetta - tomat, basilika, mozzarella, citrondoftande italiensk potatissallad, lasagnette di lenticchie - lasagne med linser & ost, ugnsbakad örtkyckling på salladsblad & örtolja, timjanmarinerad kallskuren fläskfilé, italiensk örtig yoghurtsås, tiramisu med vanilj & citrus.
       

  • Greek Peek - 395 pp

    • Lagana (flatbröd), klassisk Grekisk sallad, linsjärpar med orientaliska smaker, filopaj med kyckling, soltorkade tomater & ost, tunn kall dubbelmarinerad fläskfilé  . crostini med päron & honungsrostade hasselnötter, tzatziki med olivolja, valnötskaka med honungsrostade nötter.
       

  • French Flair - 395 pp

    • Litet köks rustika baguetter, kallskuren dubbelmarinerad fläskfilé med smak från Provence. ugnsbakad örtkyckling, karamelliserad lökpaj med osttäcke, kall fransk potatis-sallad med smulad ost, egenslagen dragonmajonnäs, crème brûlée med vanilj.

jez-timms-BHD2OxkYGSk-unsplash.jpg
450254798_998871348907253_7467953335417923019_n.jpg

Fler buffémenyer

  • Smålands menyn - 395 pp

    • ​Klassiska Isterband med senapscremé, Småländsk potatissallad med betor, vitlöksfräst svartkål med småländsk chili, sallad på betor toppad med ostcremé & lite honung, laxröra på rostat bröd, örtig yoghurtsås, ostkaka med sylt och lättvispad grädde.
       

  • United States Of Småland- 395 pp

    • Pulled pork med småländsk BBQ-sås Ugnsstekt kyckling cajun Coleslaw med äpple & lite chili Mini club sandwich Litet köks caesarsallad Rhode island dressing Dekonstruerad äppelpaj med rårörd vaniljsås
       

  • Carolines bröllopsbuffé - 520 pp

    • Focaccia, fröknäcke, bruschetta på rustika baguetter, melonsallad med ost, jordgubbar och basilika, pastasallad med medelhavstouch, tabbouleh med mynta och persilja, dubbelmarinerad fläskfilé med smak av timjan och vitlök, kyckling marinerad i ingefära och honung, linsjärpar med spiskummin, rostad paprikaröra med pinjenötter, rostad vitlöksyoghurtsås, chiliyoghurtsås och hummus.

      Denna buffé skapades till ett bröllop och vi tyckte så mycket om den att den fick en egen plats. 

bottom of page